Kanapka z pasztetem

Danie z mięsem
Składniki |
|
Chleb pszenny na zakwasie | 4 kromki ok.120 g |
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami | 60 g |
Ogórek kiszony | 30 g |
Sałata karbowana | 10 g |
Pasztet mięsny lub warzywny | 60 g |
Musztarda francuska / musztarda miodowa / musztarda chrzanowa | 20 g |
Opcjonalnie czerwona cebula | 8 g |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Technika wykonania
Kanapka składa się z 4 kromek chleba pszennego na zakwasie.
Pieczywo pokrój na kromki o grubości 12,5 mm. Dwie dolne kromki posmaruj pastą warzywną Wawrzyniec PRO (2x30g). Ogórka kiszonego odsącz z zalewy na ręczniku papierowym, odetnij końce, a następnie pokrój w ćwiartki lub szóstki; ułóż na paście (2x15g). Kolejno ułóż po liściu sałaty karbowanej (2x5g). Dobrze schłodzony pasztet pokrój w cztery cienkie plastry; ułóż po dwa plastry na liściach sałaty (4x15g). Górne kromki pieczywa posmaruj wybraną musztardą np. francuską (2x10g).
Wskazówki:
- Do kanapki możesz dodać piórka czerwonej cebuli (2x4g).
- Kanapka może występować jako zestaw dwóch kanapek lub jako rozdzielne indeksy.
- Kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę.
Sprawdź podobne przepisy