Kanapka z serem typu Radamer i świeżym ogórkiem

Danie bez mięsa

Składniki

Chleb pszenno-żytni 2 kromki ok.115 g
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną 70 g
Ser Radamer 40 g
Sól szczypta
Ogórek zielony 40 g
Olej Kujawski rzepakowy z czosnkiem 6 g
Koperek świeży 4 g

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną

Technika wykonania

Kanapka składa się z 2 kromek chleba pszenno-żytniego na zakwasie. Pieczywo pokrój na kromki o grubości 14 mm. Dolną kromkę posmaruj pastą warzywną Wawrzyniec PRO (60g). Na paście ułóż plastry sera Radamera (40g) i oprósz szczyptą soli. Ogórka pokrój, za pomocą mandoliny lub obieraczki do warzyw na cienkie wstążki; ułóż je na serze (36g). Ogórka skrop olejem Kujawskim rzepakowym z czosnkiem i ułóż kilka gałązek świeżego koperku. Górną kromkę posmaruj pastą warzywną Wawrzyniec PRO (10g) i złóż kanapkę.

Wskazówki:

  • Kanapkę możesz podać na ciepło podgrzewając ją (bez ogórka) w opiekaczu/na patelni grillowej; następnie dodając świeże dodatki.
  • Kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę.

Sprawdź podobne przepisy