Kanapka z serem typu Radamer i świeżym ogórkiem

Danie bez mięsa
Składniki |
|
Chleb pszenno-żytni | 2 kromki ok.115 g |
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną | 70 g |
Ser Radamer | 40 g |
Sól | szczypta |
Ogórek zielony | 40 g |
Olej Kujawski rzepakowy z czosnkiem | 6 g |
Koperek świeży | 4 g |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną

Technika wykonania
Kanapka składa się z 2 kromek chleba pszenno-żytniego na zakwasie. Pieczywo pokrój na kromki o grubości 14 mm. Dolną kromkę posmaruj pastą warzywną Wawrzyniec PRO (60g). Na paście ułóż plastry sera Radamera (40g) i oprósz szczyptą soli. Ogórka pokrój, za pomocą mandoliny lub obieraczki do warzyw na cienkie wstążki; ułóż je na serze (36g). Ogórka skrop olejem Kujawskim rzepakowym z czosnkiem i ułóż kilka gałązek świeżego koperku. Górną kromkę posmaruj pastą warzywną Wawrzyniec PRO (10g) i złóż kanapkę.
Wskazówki:
- Kanapkę możesz podać na ciepło podgrzewając ją (bez ogórka) w opiekaczu/na patelni grillowej; następnie dodając świeże dodatki.
- Kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę.
Sprawdź podobne przepisy