Sandwich z salami i serem Hochland Cremette

Danie z mięsem
Składniki |
|
Bułka pszenna na zakwasie | 1 sztuka ok.100 g |
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 30 g |
Ser Cremette Hochland | 20 g |
Sałata karbowana / rzymska / lodowa | 14 g |
Salami Pepperoni / Spianatta piccante / roślinny zamiennik mięsa | 20 g |
Papryka żółta | 20 g |
Majonez | 14 g |
Opcjonalnie jalapeno marynowane | 10 g |
Opcjonalnie ser Cheddar topiony | 12 g |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania
Kanapka składa się z bułki pszennej, np. ciabatty lub bułki w stylu rustykalnym.
Bułkę przekrój w poprzek w połowie jej wysokości; ze środka wydrąż część miąższu (ok. 20g). Pastę warzywną Wawrzyniec PRO połącz z serkiem Cremette Hochland. Otrzymanym kremem posmaruj dolną część bułki (50g). Następnie ułóż porwane liście sałaty (14g); cienko pokrojone plastry salami, czy roślinnego zamiennika mięsa (20g); cienko pokrojoną w słupki paprykę (20g). Górę bułki posmaruj majonezem (14g).
Wskazówki:
- Do kanapki warto dodać – marynowane plastry jalapeno (10g) oraz plaster sera topionego Cheddar przekrojony na dwie połowy (2x6g).
- W wersji wegetariańskiej możesz użyć roślinnych zamienników, takich jak np. fileciki z białka roślinnego.
- Kanapka świetnie nadaje się do serwowania na ciepło po uprzednim podgrzaniu w opiekaczu do momentu lekkiego roztopienia sera.
- Kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę.
Sprawdź podobne przepisy