Sandwich z salami i serem Hochland Cremette

Danie z mięsem

Składniki

Bułka pszenna na zakwasie 1 sztuka ok.100 g
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym 30 g
Ser Cremette Hochland 20 g
Sałata karbowana / rzymska / lodowa 14 g
Salami Pepperoni / Spianatta piccante / roślinny zamiennik mięsa 20 g
Papryka żółta 20 g
Majonez 14 g
Opcjonalnie jalapeno marynowane 10 g
Opcjonalnie ser Cheddar topiony 12 g

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania

Kanapka składa się z bułki pszennej, np. ciabatty lub bułki w stylu rustykalnym.

Bułkę przekrój w poprzek w połowie jej wysokości; ze środka wydrąż część miąższu (ok. 20g). Pastę warzywną Wawrzyniec PRO połącz z serkiem Cremette Hochland. Otrzymanym kremem posmaruj dolną część bułki (50g). Następnie ułóż porwane liście sałaty (14g); cienko pokrojone plastry salami, czy roślinnego zamiennika mięsa (20g); cienko pokrojoną w słupki paprykę (20g). Górę bułki posmaruj majonezem (14g).

Wskazówki:

  • Do kanapki warto dodać – marynowane plastry jalapeno (10g) oraz plaster sera topionego Cheddar przekrojony na dwie połowy (2x6g).
  • W wersji wegetariańskiej możesz użyć roślinnych zamienników, takich jak np. fileciki z białka roślinnego.
  • Kanapka świetnie nadaje się do serwowania na ciepło po uprzednim podgrzaniu w opiekaczu do momentu lekkiego roztopienia sera.
  • Kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę. 

Sprawdź podobne przepisy