Grissini

Danie wegańskie

Receptura

Składniki
Mąka pszenna typ 750 350 g
Letnia woda 180 g
Sól 10 g
Drożdże świeże 10 g
Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami lub Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną 100 g
Do wykończenia
Woda i gruba sól

 

Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Technika wykonania

Odważ kęsy ciasta po 90 g. Rozwałkuj na prostokąciki, nałóż po 30 g farszu, zwiń ciasno rulon. Posmaruj jajkiem rozbełtanym w mleku, posyp sezamem białym i czarnym.

Wyroby przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Odpiekaj w temp 180℃ na złoty kolor przez około 18-20 minut. 

 

 

Sprawdź podobne przepisy