Muffinki z pieczarkami

Danie bez mięsa

Składniki

Mąka pszenna 340 g
Jaja 100 g
Mleko 400 ml
Olej rzepakowy TopQ 150 ml
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym 100 g
Proszek do pieczenia 4,5 g
Sól 4 g

 

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania

Wszystkie składniki poza pastą warzywną Wawrzyniec PRO, wymieszaj na jednolitą masę. Pod koniec dodaj pastę warzywną i całość dokładnie wymieszaj.

Formę do muffinek posmaruj tłuszczem, wyłóż papilotkami i napełnij ciastem. Blaszkę włóż do pieca nagrzanego do 190°C i piecz przez około 25 minut.

 

 

Sprawdź podobne przepisy

© 2025 Bunge Polska Sp. z o.o.
Wszelkie prawa zastrzeżone.