Muffinki z pieczarkami

Danie bez mięsa
Składniki |
|
Mąka pszenna | 340 g |
Jaja | 100 g |
Mleko | 400 ml |
Olej rzepakowy TopQ | 150 ml |
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 100 g |
Proszek do pieczenia | 4,5 g |
Sól | 4 g |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania
Wszystkie składniki poza pastą warzywną Wawrzyniec PRO, wymieszaj na jednolitą masę. Pod koniec dodaj pastę warzywną i całość dokładnie wymieszaj.
Formę do muffinek posmaruj tłuszczem, wyłóż papilotkami i napełnij ciastem. Blaszkę włóż do pieca nagrzanego do 190°C i piecz przez około 25 minut.
Sprawdź podobne przepisy
© 2025 Bunge Polska Sp. z o.o.
Wszelkie prawa zastrzeżone.