Faszerowane warzywa z nadzieniem ze słodkiej cebulki i szpinakiem
Czas pieczenia:
ok. 30 minut
Czas przygotowania:
ok. 40 minut
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
5

Danie bez mięsa
Receptura |
|
Składniki | |
Cukienia | 2 szt |
Bakłażan | 1 szt |
Cerwona papryka | 2 szt |
Nadzienie do warzyw | |
Wawrzyniec PRO ze słodkiej cebulki i suszonych pomidorów | 1000 g |
Czosnek, szczypiorek, pietruszka | ilość wg uznania |
Szpinak | 100 g |

Wawrzyniec PRO ze słodkiej cebulki i suszonych pomidorów

Technika wykonania
Wymieszaj Wawrzyniec PRO Pastę ze słodkiej cebulki i suszonych pomidorów z czosnkiem, szczypiorkiem, pietruszką i szpinakiem. Nafaszeruj wydrążone warzywa (cukinię, bakłażana, paprykę) lub zawiń farsz w plastry cukinii/bakłażana, tworząc roladki. Zapiekaj w temperaturze 140°C przez 30 minut.
Sprawdź podobne przepisy