Pasztet wegański

Danie wegańskie

Składniki

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną 1000 g
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika 200 g

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

300 g
Suszona żurawina 100 g
Opcjonalnie
Drobno posiekane orzechy włoskie 100 g

 

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną

Technika wykonania

Wymieszaj wszystkie pasty warzywne Wawrzyniec PRO. Przełóż masę do foremek. Piecz w temperaturze 120°C z otwartym kominem lub w piecu konwekcyjno-parowym (0% wilgotności, 130°C, 1 godzina). Wystudź i dociśnij. Podawaj z sałatami i winegretem.

 

 

 

 

 

 

Sprawdź podobne przepisy