Pasztet wegański

Danie wegańskie

Receptura

Składniki
Wawrzyniec PRO z suszonych pomidorów i żurawiny 1000 g
Wawrzyniec PRO Pasta hummus z pestkami dyni i słonecznika 200 g
Wawrzyniec PRO ze słodkiej cebulki i suszonych pomidorów 300 g
Suszona żurawina 100 g
Opcjonalnie
Drobno posiekane orzechy włoskie 100 g

 

Wawrzyniec PRO z suszonych pomidorów i żurawiny

Technika wykonania

Wymieszaj wszystkie pasty i suszoną żurawinę. Przełóż masę do foremek. Piecz w temperaturze 120°C z otwartym kominem lub w piecu konwekcyjno-parowym (0% wilgotności, 130°C, 1 godzina). Wystudź i dociśnij. Podawaj z sałatami i winegretem.

 

 

 

 

 

 

Sprawdź podobne przepisy