Zapiekanka makaronowa a’la fritatta
Czas pieczenia:
ok. 20 minut
Czas przygotowania:
ok. 25 minut
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
7

Danie bez mięsa
Receptura |
|
Składniki | |
Ugotowany makaron spaghetti | 1 kg |
Śmietana 18% | 1,5 l |
Jajka | 6 szt |
Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 500 g |
Szczypiorek, posiekany | 1 pęczek |
Natka pietruszki, posiekana | 1 pęczek |
Czosnek, posieky | 1 główka |
Pieczarki, podsmażone | 400 g |
Ser twardy (Bursztyn/Gruyere), starty | 150 g |
Sól, pieprz | do smaku |
Świeże zioła | do posypania |

Wawrzyniec PRO z suszonych pomidorów i żurawiny

Technika wykonania
Blachę (GN 8cm) wyłóż papierem do pieczenia. Wymieszaj makaron, śmietanę, jajka, Wawrzyniec PRO Pastę z pieczarką i borowikiem szlachetnym, czosnek, podsmażone pieczarki, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki, sól i pieprz. Wylej masę na blachę, posyp startym serem i zapiekaj w temperaturze 160°C przez 20 minut. Można piec w porcjach w małych naczyniach żaroodpornych. Posyp świeżymi ziołami.
Sprawdź podobne przepisy