Ziemniak faszerowany grzybami podawany ze smażonym boczniakiem
Czas pieczenia:
ok. 20 minut
Czas przygotowania:
ok. 30 minut
Poziom trudności:
–
Porcje:
zależy od ilości ziemniaków

Danie wegańskie
Receptura |
|
Składniki | |
Ziemniaki, ugotowane | 150 g |
Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 150 g |
Ser (opcjonalnie) | wg uznania |
Boczniaki | 8-12 szt |
Olej z esencją masła | |
Czosnej | 2 ząbki |
Tymianek | 2 gałązki |
Cykoria | |
Winegret |

Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania
Ziemniaki przekrój na pół i wydrąż środek. Nadziej ziemniaki Wawrzyniec PRO Pastą z pieczarką i borowikiem szlachetnym i ewentualnie posyp serem. Zapiekaj w temperaturze 160°C przez 10 minut. Boczniaki pokrój i usmaż na oleju z esencją masła, dodaj czosnek i tymianek. Podawaj z cykorią, winegretem i faszerowanymi ziemniakami.
Sprawdź podobne przepisy