Gofry z pastami, Mascarpone i świeżymi ziołami

Czas pieczenia:
Czas przygotowania:
Poziom trudności:

Porcje:
4

Danie bez mięsa

Składniki

Ciasto na gofry
Mąka 350 g
Mleko 200 ml
Jajka 2 szt
Masło 100 g

Proszek do pieczenia

1 łyżeczka
Pasta
Mascarpone 300 g

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO (dowolny smak)

200 g
Ziarna czerwonego pieprzu 1 łyżeczka
Koperek 1 pęczek

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO (dowolny smak)

Technika wykonania

Mąkę wymieszaj z proszkiem i solą. Roztop masło, zalej zimnym mlekiem i dodaj do suchych składników. Całość zblenduj.
Ciasto wylewaj na gofrownicę. Po zrobieniu gofrów podziel je na 4-6 kawałków i szprycuj na górę masę z Mascarpone
i dowolnej pasty warzywnej Wawrzyniec PRO. Udekoruj ziarenkami czerwonego pieprzu i koperkiem.

    Sprawdź podobne przepisy