Gofry z pastami, Mascarpone i świeżymi ziołami
Czas pieczenia:
–
–
Czas przygotowania:
–
–
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
4

Danie bez mięsa
Składniki |
|
Ciasto na gofry | |
Mąka | 350 g |
Mleko | 200 ml |
Jajka | 2 szt |
Masło | 100 g |
Proszek do pieczenia |
1 łyżeczka |
Pasta | |
Mascarpone | 300 g |
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO (dowolny smak) |
200 g |
Ziarna czerwonego pieprzu | 1 łyżeczka |
Koperek | 1 pęczek |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO (dowolny smak)

Technika wykonania
Mąkę wymieszaj z proszkiem i solą. Roztop masło, zalej zimnym mlekiem i dodaj do suchych składników. Całość zblenduj.
Ciasto wylewaj na gofrownicę. Po zrobieniu gofrów podziel je na 4-6 kawałków i szprycuj na górę masę z Mascarpone
i dowolnej pasty warzywnej Wawrzyniec PRO. Udekoruj ziarenkami czerwonego pieprzu i koperkiem.
Sprawdź podobne przepisy