Makaron penne z sosem na bazie pasty z suszonymi pomidorami i żurawiną oraz kaparami

Czas pieczenia:
Czas przygotowania:
Poziom trudności:

Porcje:
4

Danie wegańskie

Składniki

Makaron penne 500 g
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną 200 g
Passata pomidorowa 1000 ml
Kapary (siekane) 1 łyżka
Śmietanka wegańska 200 ml

Natka pietruszki

1 pęczek
Sól, pieprz
Olej rzepakowy TopQ

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną

Technika wykonania

Penne wrzuć do wrzącej i osolonej wody. W tym czasie podgrzej passatę. Dopraw ją solą, pieprzem i zaciągnij olejem, a następnie dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO. Dodaj kapary i wymieszaj. Gdy makaron będzie gotowy przełóż go do gorącego sosu z odrobiną wody z gotowania. Całość energicznie wymieszaj, dodaj śmietankę i pociętą natkę pietruszki.
Podawaj gorące.

    Sprawdź podobne przepisy