Makaron penne z sosem na bazie pasty z suszonymi pomidorami i żurawiną oraz kaparami
Czas pieczenia:
–
–
Czas przygotowania:
–
–
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
4

Danie wegańskie
Składniki |
|
Makaron penne | 500 g |
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną | 200 g |
Passata pomidorowa | 1000 ml |
Kapary (siekane) | 1 łyżka |
Śmietanka wegańska | 200 ml |
Natka pietruszki |
1 pęczek |
Sól, pieprz | |
Olej rzepakowy TopQ |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną

Technika wykonania
Penne wrzuć do wrzącej i osolonej wody. W tym czasie podgrzej passatę. Dopraw ją solą, pieprzem i zaciągnij olejem, a następnie dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO. Dodaj kapary i wymieszaj. Gdy makaron będzie gotowy przełóż go do gorącego sosu z odrobiną wody z gotowania. Całość energicznie wymieszaj, dodaj śmietankę i pociętą natkę pietruszki.
Podawaj gorące.
Sprawdź podobne przepisy