Szakszuka z jajkami molete na paście z humusem
Czas pieczenia:
–
–
Czas przygotowania:
–
–
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
4

Danie bez mięsa
Składniki |
|
Passata pomidorowa | 400 ml |
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika | 200 g |
Jajka | 4 szt |
Ulubione przyprawy (garam masala, kmin rzymski, papryka wędzona) | 1 łyżka |
Bazylia świeża | 4 g |
Mięta |
25 g |
Kolendra | 25 g |
Sól, pieprz | |
Olej rzepakowy TopQ | do smaku |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika

Technika wykonania
Na dużej patelni podgrzej passatę, dopraw przyprawami, solą i pieprzem, dodaj olej i pocięte grubo świeże zioła. Całość wymieszaj z pastą warzywną Wawrzyniec PRO. Wbij do środka delikatnie jajka i przykryj pokrywką. Podawaj, gdy jajka będą ścięte.
Sprawdź podobne przepisy