Szakszuka z jajkami molete na paście z humusem

Czas pieczenia:
Czas przygotowania:
Poziom trudności:

Porcje:
4

Danie bez mięsa

Składniki

Passata pomidorowa 400 ml
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika 200 g
Jajka 4 szt
Ulubione przyprawy (garam masala, kmin rzymski, papryka wędzona) 1 łyżka
Bazylia świeża 4 g

Mięta

25 g
Kolendra 25 g
Sól, pieprz
Olej rzepakowy TopQ do smaku

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika

Technika wykonania

Na dużej patelni podgrzej passatę, dopraw przyprawami, solą i pieprzem, dodaj olej i pocięte grubo świeże zioła. Całość wymieszaj z pastą warzywną Wawrzyniec PRO. Wbij do środka delikatnie jajka i przykryj pokrywką. Podawaj, gdy jajka będą ścięte.

    Sprawdź podobne przepisy