Zupa krem pomidorowy z pastą ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami z gremolatą

Czas pieczenia:
Czas przygotowania:
Poziom trudności:

Porcje:
10

Danie wegańskie

Składniki

Wywar warzywny 2000 ml
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami 500 g
Passata pomidorowa 1000 ml
Czosnek 4 ząbki
Natka 1 pęczek

Cytryna (skórka i sok)

1 szt
Sól, pieprz
Olej rzepakowy TopQ
Bulion wegański
Seler, marchew, pietruszka, por, cebula, seler naciowy 300 g
Olej rzepakowy TopQ 
Lubczyk
Czosnek 4 ząbki
Ziele angielskie 
Liść laurowy 
Sól, pieprz do smaku

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Technika wykonania

Passatę połącz na zimno z pastą warzywną Wawrzyniec PRO, podgrzej i zalej gorącym bulionem. Całość zagotuj, a następnie dopraw solą i pieprzem. Serwuj z dressingiem gremolatą, zrobioną z soku i skórki z cytryny, oleju, soli, przetartego czosnku i posiekanej natki pietruszki.

Bulion wegański

Warzywa korzeniowe obierz, pokrój, skrop olejem i upiecz na złoty kolor. Przełóż do garnka, dodaj czosnek, ziele angielskie, liść laurowy i 3 litry wody. Redukuj do 1 litra. Dopraw solą i pieprzem. 

    Sprawdź podobne przepisy