Zupa krem pomidorowy z pastą ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami z gremolatą
Czas pieczenia:
–
–
Czas przygotowania:
–
–
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
10

Danie wegańskie
Składniki |
|
Wywar warzywny | 2000 ml |
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami | 500 g |
Passata pomidorowa | 1000 ml |
Czosnek | 4 ząbki |
Natka | 1 pęczek |
Cytryna (skórka i sok) |
1 szt |
Sól, pieprz | |
Olej rzepakowy TopQ | |
Bulion wegański | |
Seler, marchew, pietruszka, por, cebula, seler naciowy | 300 g |
Olej rzepakowy TopQ | |
Lubczyk | |
Czosnek | 4 ząbki |
Ziele angielskie | |
Liść laurowy | |
Sól, pieprz | do smaku |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Technika wykonania
Passatę połącz na zimno z pastą warzywną Wawrzyniec PRO, podgrzej i zalej gorącym bulionem. Całość zagotuj, a następnie dopraw solą i pieprzem. Serwuj z dressingiem gremolatą, zrobioną z soku i skórki z cytryny, oleju, soli, przetartego czosnku i posiekanej natki pietruszki.
Bulion wegański
Warzywa korzeniowe obierz, pokrój, skrop olejem i upiecz na złoty kolor. Przełóż do garnka, dodaj czosnek, ziele angielskie, liść laurowy i 3 litry wody. Redukuj do 1 litra. Dopraw solą i pieprzem.
Sprawdź podobne przepisy