Nadzienie z pastą z suszonych pomidorów, oliwkami i Mozzarellą

Danie bez mięsa

Składniki

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną 150 g

Oliwki zielone lub czarne (pokrojone w plasterki)

100 g

Mozzarella (pokrojona w kostkę)

150 g

Starty Parmezan

50 g

Czosnek

10 g

Suszona bazylia

1 łyżeczka
Sól, pieprz do smaku

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną

Technika wykonania

Wymieszaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO z pokrojoną Mozzarellą, czosnkiem, suszoną bazylią, oliwkami i startym Parmezanem. Delikatnie połącz składniki, aby Mozzarella pozostała w kawałkach. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Przełóż nadzienie do miseczki i odstaw do lodówki na 30 minut, aby stężało.

Sprawdź podobne przepisy