Śmietankowe nadzienie z kurczakiem i hummusem

Danie bez mięsa
Składniki |
|
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną | 150 g |
Szpinak (mrożony, rozmrożony i odciśnięty) |
200 g |
Ser Ricotta |
200 g |
Czosnek |
10 g |
Olej rzepakowy TopQ |
|
Sól, pieprz, gałka muszkatołowa |
do smaku |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną

Technika wykonania
Na patelni podsmaż szpinak z odrobiną oleju przez 2–3 minuty i czosnkiem, aby odparować resztę wilgoci. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i Ricottę. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Przełóż nadzienie do miseczki i odstaw do lodówki na 30 minut, aby stężało.
Sprawdź podobne przepisy