Śmietankowe nadzienie z kurczakiem i hummusem

Danie bez mięsa

Składniki

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną 150 g

Szpinak (mrożony, rozmrożony i odciśnięty)

200 g

Ser Ricotta

200 g

Czosnek

10 g

Olej rzepakowy TopQ

Sól, pieprz, gałka muszkatołowa

do smaku

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną

Technika wykonania

Na patelni podsmaż szpinak z odrobiną oleju przez 2–3 minuty i czosnkiem, aby odparować resztę wilgoci. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i Ricottę. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Przełóż nadzienie do miseczki i odstaw do lodówki na 30 minut, aby stężało.

Sprawdź podobne przepisy