Nadzienie mięsne z pieczarkami

Danie z mięsem

Składniki

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym 100 g

Mielone mięso (wołowina lub mieszane)

300 g

Cebula

80 g

Czosnek

10 g

Olej rzepakowy TopQ

15 g

Sól, pieprz, papryka słodka, majeranek

do smaku

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania

Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno pokrojoną cebulę i czosnek, smaż do zeszklenia. Dodaj mięso i smaż, aż się zrumieni. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i mieszając podsmażaj, aż całość masy będzie jednolita i ciepła, a konsystencja zwarta. Dopraw solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Odstaw do wystudzenia przed nadziewaniem.

 

Sprawdź podobne przepisy