Nadzienie mięsne z pieczarkami

Danie z mięsem
Składniki |
|
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 100 g |
Mielone mięso (wołowina lub mieszane) |
300 g |
Cebula |
80 g |
Czosnek |
10 g |
Olej rzepakowy TopQ |
15 g |
Sól, pieprz, papryka słodka, majeranek |
do smaku |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania
Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno pokrojoną cebulę i czosnek, smaż do zeszklenia. Dodaj mięso i smaż, aż się zrumieni. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i mieszając podsmażaj, aż całość masy będzie jednolita i ciepła, a konsystencja zwarta. Dopraw solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Odstaw do wystudzenia przed nadziewaniem.
Sprawdź podobne przepisy