Nadzienie z pastą z pieczarek, serem żółtym i boczkiem

Danie bez mięsa

Składniki

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym 150 g

Boczek wędzony (pokrojony w drobną kostkę)

100 g

Ser żółty (starty na tarce)

100 g

Cebula (drobno posiekana)

100 g

Olej rzepakowy TopQ

2 łyżki

Sól, pieprz, papryka wędzona

do smaku

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania

Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż do zeszklenia. Dodaj boczek i smaż, aż się zrumieni. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i podgrzewając wymieszaj na jednolitą masę. Dopraw solą, pieprzem i papryką wędzoną. Ostudź. Wymieszaj nadzienie ze startym żółtym serem. Przełóż nadzienie do miseczki i odstaw do lodówki na 30 minut, aby stężało.

 

Sprawdź podobne przepisy