Nadzienie z pastą z pieczarek, szpinakiem i Ricottą

Danie bez mięsa

Składniki

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym 150 g

Szpinak (mrożony, rozmrożony i odciśnięty)

150 g

Ser Ricotta

150 g

Czosnek

5 g

Olej rzepakowy TopQ

2 łyżki

Sól, pieprz, gałka muszkatołowa

do smaku

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania

Na patelni rozgrzej olej, dodaj czosnek i podsmaż. Dodaj szpinak i smaż przez 2–3 minuty, aby odparować resztę wilgoci. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i podsmaż mieszając. Dodaj pokruszony ser Ricotta i dopraw do smaku. Przełóż nadzienie do miseczki i odstaw do lodówki na 30 minut, aby stężyło.

 

Sprawdź podobne przepisy