Nadzienie z pastą z pieczarek, szpinakiem i Ricottą

Danie bez mięsa
Składniki |
|
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 150 g |
Szpinak (mrożony, rozmrożony i odciśnięty) |
150 g |
Ser Ricotta |
150 g |
Czosnek |
5 g |
Olej rzepakowy TopQ |
2 łyżki |
Sól, pieprz, gałka muszkatołowa |
do smaku |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania
Na patelni rozgrzej olej, dodaj czosnek i podsmaż. Dodaj szpinak i smaż przez 2–3 minuty, aby odparować resztę wilgoci. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i podsmaż mieszając. Dodaj pokruszony ser Ricotta i dopraw do smaku. Przełóż nadzienie do miseczki i odstaw do lodówki na 30 minut, aby stężyło.
Sprawdź podobne przepisy