Nadzienie z kurczakiem, curry i mleczkiem kokosowym

Danie z mięsem

Składniki

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami 100 g

Pierś z kurczaka (pokrojona w kostkę)

300 g

Pasta curry

20 g

Czosnek

10 g

Mleczko kokosowe

100 ml

Olej rzepakowy TopQ

15 ml

Świeża kolendra (posiekana)

10 g

Sól, pieprz 

do smaku

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Technika wykonania

 

Na patelni rozgrzej olej, dodaj czosnek i smaż do zeszklenia. Dodaj kurczaka i smaż, aż się zrumieni. Wlej mleczko kokosowe i dodaj pastę curry. Duś na małym ogniu przez 10 minut, aż kurczak będzie miękki, a sos zgęstnieje. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO, kolendrę i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż nadzienie do miseczki i odstaw do lodówki na 30 minut, aby stężało.

Sprawdź podobne przepisy