Nadzienie z tofu, imbirem i sosem sojowym

Danie bez mięsa

Składniki

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami 100 g

Tofu (pokrojone w kostkę)

300 g

Czosnek

10 g

Świeży imbir (starty)

10 g

Sos sojowy

30 ml

Olej sezamowy

15 ml

Szczypiorek (posiekany)

10 g

Sezam (do posypania, opcjonalnie)

1 łyżka

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Technika wykonania

Tofu odciśnij z nadmiaru wody, a następnie pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej sezamowy, czosnek i imbir, podsmaż. Dodaj tofu i smaż, aż się zrumieni. Wlej sos sojowy i duś przez 5 minut, aby tofu wchłonęło smaki. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i mieszając podgrzej. Dodaj posiekany szczypiorek i wymieszaj. Przełóż nadzienie do miseczki, posyp sezamem (opcjonalnie) i odstaw do lodówki na 30 minut, aby stężało.

Sprawdź podobne przepisy