Nadzienie z wołowiną, chili i kolendrą

Danie z mięsem

Składniki

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami 100 g

Mielona wołowina

300 g

Czosnek

10 g

Pasta chili

20 g

Sos rybny

15 ml

Olej rzepakowy TopQ

15 ml

Świeża kolendra (posiekana)

10 g

Sól, pieprz

do smaku

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Technika wykonania

Na patelni rozgrzej olej, dodaj czosnek, smaż do zeszklenia. Dodaj mieloną wołowinę i smaż, aż się zrumieni. Wlej sos rybny i dodaj pastę chili. Duś na małym ogniu przez10 minut, aż mięso będzie miękkie, a całość zgęstnieje. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO, posiekaną kolendrę i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż nadzienie do miseczki i odstaw do lodówki na 30 minut, aby stężało.

Wskazówki

Możesz dodać do nadzienia orzeszki ziemne (50g, posiekane) lub ananasa (100g, pokrojony w kostkę) dla dodatkowego smaku i tekstury.

Sprawdź podobne przepisy