Bułki mleczno-maślane do burgerów i kanapek

Danie bez mięsa
Składniki |
|
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami | 160 g |
Mąka chlebowa |
500 g |
Drożdże instant |
7 g |
Cukier |
35 g |
Sól |
6 g |
Jajka |
50 g |
Mleko 3,2% |
160 g |
Woda |
do posmarowania |
Czarny i biały sezam |
do posypania |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Technika wykonania
Wszystkie składniki oprócz masła i pasty warzywnej Wawrzyniec PRO wyrób na jednolitą masę. Dodaj tłuszcz i pastę warzywną Wawrzyniec PRO i wyrabiaj, aż ciasto wchłonie całość tłuszczu i pasty. Podziel ciasto na 50g kęsy (możesz zrobić większe) i uformuj bułki. Bułki poukładaj na blaszce zachowując odstęp, odstaw do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki posmaruj wodą i posyp czarnym lub białym sezamem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30-35 minut, w zależności od piekarnika.
Sprawdź podobne przepisy