Mini tartaletki z cukinią, pomidorkami i orzechami włoskimi

Danie bez mięsa

Składniki

Koprusy do tarty, wytrawny

Średnia cukinia

1 szt
Mini pomidorki

20 szt

Koperek

 

Różowy pieprz

 

Orzech włoski (drobno posiekany)

 

Zalewa Royal:
Jajka 200 g
Śmietana kremówka 36% 200 ml
Mleko 3,2% 100 ml
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami 250 g

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Technika wykonania

Zalewa Royal:

Upewnij się, że wszystkie składniki są w temperaturze pokojowej. To zapewni równomierne połączenie i uniknie zważenia masy. W dużej misce rozbij jajka i ubij je widelcem lub trzepaczką, aż będą jednolite. Dodaj śmietanę kremówkę i mleko do jajek i dokładnie wymieszaj, aż masa będzie jednolita i gładka. Do masy dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i dokładnie wymieszaj. W razie konieczności dodaj sól, pieprz i zioła. Mieszaj, aż przyprawy dobrze się rozprowadzą w zalewie.

Wykończenie:

Do gotowych wytrawnych korpusów włóż wszystkie składniki (zadbaj, aby nie wystawały ponad korpus). Nagrzej piec do 180°C. Zalej formy zalewą do zapiekania tuż przed włożeniem ich do pieca. Piecz przez 12-15 minut. Posyp koperkiem i różowym pieprzem.

Sprawdź podobne przepisy