Faszerowane warzywa z nadzieniem ze słodkiej cebulki i szpinakiem 

Czas pieczenia:
ok. 30 minut

Czas przygotowania:
ok. 40 minut

Poziom trudności:

Porcje:
5

Danie wegańskie

Składniki

Cukinia 2 szt
Bakłażan 1 szt
Czerwona papryka 2 szt
Nadzienie do warzyw
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami 1000 g
Czosnek, szczypiorek, pietruszka ilość wg uznania
Szpinak 100 g

 

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Technika wykonania

Wymieszaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO z czosnkiem, szczypiorkiem, pietruszką i szpinakiem. Nafaszeruj wydrążone warzywa (cukinię, bakłażana, paprykę) lub zawiń farsz w plastry cukinii/bakłażana, tworząc roladki. Zapiekaj w temperaturze 140°C przez 30 minut. 

 

 

Sprawdź podobne przepisy