Faszerowane warzywa z nadzieniem ze słodkiej cebulki i szpinakiem
Czas pieczenia:
ok. 30 minut
Czas przygotowania:
ok. 40 minut
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
5

Danie wegańskie
Składniki |
|
| Cukinia | 2 szt |
| Bakłażan | 1 szt |
| Czerwona papryka | 2 szt |
| Nadzienie do warzyw | |
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami | 1000 g |
| Czosnek, szczypiorek, pietruszka | ilość wg uznania |
| Szpinak | 100 g |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami
Technika wykonania
Wymieszaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO z czosnkiem, szczypiorkiem, pietruszką i szpinakiem. Nafaszeruj wydrążone warzywa (cukinię, bakłażana, paprykę) lub zawiń farsz w plastry cukinii/bakłażana, tworząc roladki. Zapiekaj w temperaturze 140°C przez 30 minut.
Sprawdź podobne przepisy
