Pasztet – Jęczmieniak z pastą z pomidorami i żurawiną oraz orzechem laskowym
Czas pieczenia:
–
–
Czas przygotowania:
–
–
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
1 foremka pasztetu
Danie bez mięsa
Składniki |
|
| Kasza pęczak (ugotowana) | 300 g |
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną | 200 g |
| Jajka | 2 szt |
| Orzechy laskowe (posiekane) | 1 garść |
| Bułka tarta | |
|
Mini sałata rzymska |
2 szt |
| Dressing | |
| Sok z cytryny | 1 łyżka |
| Musztarda dijon | 1 łyżka |
| Miód lipowy | 1 łyżka |
| Olej rzepakowy TopQ | 200 ml |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną
Technika wykonania
Ugotowaną kaszę wymieszaj z jajkami, pastą warzywną Wawrzyniec PRO i orzechami. Nagrzej piec do 170°C. Foremkę wysmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą i włóż do środka masę. Piecz około 20-25 minut. Podawaj z dressingiem z miodu, musztardy, cytryny i oleju. Układaj plastry na liściach sałaty rzymskiej.
Sprawdź podobne przepisy
