Roladki z soli z musem pomidorowym
Czas pieczenia:
ok. 15-20 minut (w zależności od grubości roladek)
Czas przygotowania:
20 minut + czas pieczenia
–
Porcje:
zależy od ilości filetów

Danie z ryby
Składniki |
|
| Filet z soli | 200 g |
|
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną |
100 g |
| Warzywa kolorowe, pieczone np. marchew, papryka, cukinia | wg uznania |
| Sos holenderski | wg uznania |
| Szpinak | wg uznania |
| Winegret | wg uznania |
| Sos holenderski | |
| Żółtko | 3 szt |
| Sok z cytryny | 1 łyżka |
| Eleplant, roztopiony i przestudzony | 150 g |
| Sól, biały pieprz | do smaku |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną
Technika wykonania
Sos holenderski
Żółtka i sok z cytryny umieść w misce żaroodpornej i ubijaj trzepaczką nad kąpielą wodną, aż zgęstnieją i podwoją objętość. Zdejmij z ognia i stopniowo wlewaj roztopione masło, cały czas ubijając. Dopraw solą i białym pieprzem.
Filet z soli pokrój wzdłuż na cienkie plastry tak, aby można je było zwinąć w roladki. Posmaruj plastry pastą warzywną Wawrzyniec PRO. Zwiń w roladki. Piecz w temperaturze 85°C (czas pieczenia zależy od grubości roladek), aż ryba będzie upieczona. Podawaj z pieczonymi warzywami, sosem holenderskim lub oliwą, szpinakiem i winegretem.
Sprawdź podobne przepisy
