Roladki z soli z musem pomidorowym

Czas pieczenia:
ok. 15-20 minut (w zależności od grubości roladek) 

Czas przygotowania:
20 minut + czas pieczenia 

Poziom trudności:

Porcje:
zależy od ilości filetów

Danie z ryby

Składniki

Filet z soli 200 g

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną

100 g
Warzywa kolorowe, pieczone np. marchew, papryka, cukinia wg uznania
Sos holenderski wg uznania
Szpinak wg uznania
Winegret  wg uznania
Sos holenderski
Żółtko 3 szt
Sok z cytryny 1 łyżka
Eleplant, roztopiony i przestudzony 150 g
Sól, biały pieprz do smaku

 

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną

Technika wykonania

Sos holenderski

Żółtka i sok z cytryny umieść w misce żaroodpornej i ubijaj trzepaczką nad kąpielą wodną, aż zgęstnieją i podwoją objętość. Zdejmij z ognia i stopniowo wlewaj roztopione masło, cały czas ubijając. Dopraw solą i białym pieprzem. 

Filet z soli pokrój wzdłuż na cienkie plastry tak, aby można je było zwinąć w roladki. Posmaruj plastry pastą warzywną Wawrzyniec PRO. Zwiń w roladki. Piecz w temperaturze 85°C (czas pieczenia zależy od grubości roladek), aż ryba będzie upieczona. Podawaj z pieczonymi warzywami, sosem holenderskim lub oliwą, szpinakiem i winegretem. 

Sprawdź podobne przepisy