Zapiekanka makaronowa a’la fritatta
Czas pieczenia:
ok. 20 minut
Czas przygotowania:
ok. 25 minut
Poziom trudności:
–
Porcje:
7
Danie bez mięsa
Składniki |
|
| Ugotowany makaron spaghetti | 1 kg |
| Śmietana 18% | 1,5 l |
| Jajka | 6 szt |
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 500 g |
| Szczypiorek, posiekany | 1 pęczek |
| Natka pietruszki, posiekany | 1 pęczek |
| Czosnek, posiekany | 1 główka |
| Pieczarki, podsmażone | 400 g |
| Ser twardy (Bursztyn/Gruyere), starty | 150 g |
| Sól, pieprz | do smaku |
| Świeże zioła | do posypania |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym
Technika wykonania
Blachę (GN 8cm) wyłóż papierem do pieczenia. Wymieszaj makaron, śmietanę, jajka, pastę warzywną Wawrzyniec PRO, czosnek, podsmażone pieczarki, posiekany szczypiorek i natkę pietruszki, sól i pieprz. Wylej masę na blachę, posyp startym serem i zapiekaj w temperaturze 160°C przez 20 minut. Można piec w porcjach w małych naczyniach żaroodpornych. Posyp świeżymi ziołami.
Sprawdź podobne przepisy
