Zupa krem pomidorowy z pastą ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami z gremolatą
Czas pieczenia:
–
–
Czas przygotowania:
–
–
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
10

Danie wegańskie
Składniki |
|
| Wywar warzywny | 2000 ml |
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami | 500 g |
| Passata pomidorowa | 1000 ml |
| Czosnek | 4 ząbki |
| Natka | 1 pęczek |
|
Cytryna (skórka i sok) |
1 szt |
| Sól, pieprz | |
| Olej rzepakowy TopQ | |
| Bulion wegański | |
| Seler, marchew, pietruszka, por, cebula, seler naciowy | 300 g |
| Olej rzepakowy TopQ | |
| Lubczyk | |
| Czosnek | 4 ząbki |
| Ziele angielskie | |
| Liść laurowy | |
| Sól, pieprz | do smaku |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami
Technika wykonania
Passatę połącz na zimno z pastą warzywną Wawrzyniec PRO, podgrzej i zalej gorącym bulionem. Całość zagotuj, a następnie dopraw solą i pieprzem. Serwuj z dressingiem gremolatą, zrobioną z soku i skórki z cytryny, oleju, soli, przetartego czosnku i posiekanej natki pietruszki.
Bulion wegański
Warzywa korzeniowe obierz, pokrój, skrop olejem i upiecz na złoty kolor. Przełóż do garnka, dodaj czosnek, ziele angielskie, liść laurowy i 3 litry wody. Redukuj do 1 litra. Dopraw solą i pieprzem.
Sprawdź podobne przepisy
