Bułki mleczno-maślane do burgerów i kanapek
Danie bez mięsa
Składniki |
|
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami | 160 g |
|
Mąka chlebowa |
500 g |
|
Drożdże instant |
7 g |
| Cukier |
35 g |
| Sól |
6 g |
| Jajka |
50 g |
| Mleko 3,2% |
160 g |
|
Woda |
do posmarowania |
| Czarny i biały sezam |
do posypania |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami
Technika wykonania
Wszystkie składniki oprócz masła i pasty warzywnej Wawrzyniec PRO wyrób na jednolitą masę. Dodaj tłuszcz i pastę warzywną Wawrzyniec PRO i wyrabiaj, aż ciasto wchłonie całość tłuszczu i pasty. Podziel ciasto na 50g kęsy (możesz zrobić większe) i uformuj bułki. Bułki poukładaj na blaszce zachowując odstęp, odstaw do wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki posmaruj wodą i posyp czarnym lub białym sezamem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30-35 minut, w zależności od piekarnika.
Sprawdź podobne przepisy
