Gofry z pastami, Mascarpone i świeżymi ziołami
Czas pieczenia:
–
–
Czas przygotowania:
–
–
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
4
Danie bez mięsa
Składniki |
|
| Ciasto na gofry | |
| Mąka | 350 g |
| Mleko | 200 ml |
| Jajka | 2 szt |
| Masło | 100 g |
|
Proszek do pieczenia |
1 łyżeczka |
| Pasta | |
| Mascarpone | 300 g |
|
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO (dowolny smak) |
200 g |
| Ziarna czerwonego pieprzu | 1 łyżeczka |
| Koperek | 1 pęczek |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO (dowolny smak)
Technika wykonania
Mąkę wymieszaj z proszkiem i solą. Roztop masło, zalej zimnym mlekiem i dodaj do suchych składników. Całość zblenduj.
Ciasto wylewaj na gofrownicę. Po zrobieniu gofrów podziel je na 4-6 kawałków i szprycuj na górę masę z Mascarpone
i dowolnej pasty warzywnej Wawrzyniec PRO. Udekoruj ziarenkami czerwonego pieprzu i koperkiem.
Sprawdź podobne przepisy
