Sandwich z salami i serem Hochland Cremette

Danie z mięsem
| Składniki | |
| Bułka pszenna na zakwasie | 1 sztuka ok.100 g | 
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 30 g | 
| Ser Cremette Hochland | 20 g | 
| Sałata karbowana / rzymska / lodowa | 14 g | 
| Salami Pepperoni / Spianatta piccante / roślinny zamiennik mięsa | 20 g | 
| Papryka żółta | 20 g | 
| Majonez | 14 g | 
| Opcjonalnie jalapeno marynowane | 10 g | 
| Opcjonalnie ser Cheddar topiony | 12 g | 

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym
 
			Technika wykonania
Kanapka składa się z bułki pszennej, np. ciabatty lub bułki w stylu rustykalnym.
Bułkę przekrój w poprzek w połowie jej wysokości; ze środka wydrąż część miąższu (ok. 20g). Pastę warzywną Wawrzyniec PRO połącz z serkiem Cremette Hochland. Otrzymanym kremem posmaruj dolną część bułki (50g). Następnie ułóż porwane liście sałaty (14g); cienko pokrojone plastry salami, czy roślinnego zamiennika mięsa (20g); cienko pokrojoną w słupki paprykę (20g). Górę bułki posmaruj majonezem (14g).
Wskazówki:
- Do kanapki warto dodać – marynowane plastry jalapeno (10g) oraz plaster sera topionego Cheddar przekrojony na dwie połowy (2x6g).
- W wersji wegetariańskiej możesz użyć roślinnych zamienników, takich jak np. fileciki z białka roślinnego.
- Kanapka świetnie nadaje się do serwowania na ciepło po uprzednim podgrzaniu w opiekaczu do momentu lekkiego roztopienia sera.
- Kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę.
Sprawdź podobne przepisy
