Meksykańskie wegetariańskie tacosy
Czas pieczenia:
–
Czas przygotowania:
ok. 30 minut (z gotowych tacos)
Poziom trudności:
–
Porcje:
15 sztuk
Danie bez mięsa
Składniki |
|
| Czerwona cebula | 3 szt |
| Czosnek | 8 ząbków |
| Papryczka chilli | 1 szt |
| Papryczka Padrón | 5 szt |
| Kolendra | 1 pęczek |
| Czerwona, żółta i zielona papryka | 1/2 szt |
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika | 300 g |
| Limonka | 2 szt |
| Awokado | 1 szt |
| Szczypiorek | 1 pęczek |
| Sól, pieprz, cukier | do smaku |
| Kmin rzymski (opcjonalnie) |
|
| Olej rzepakowy TopQ |
do smażenia |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika
Technika wykonania
Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na oleju. Dodaj pokrojoną w piórka paprykę i lekko podsmaż. Dodaj drobno posiekane chilli i papryczki Padrón. Czosnek posiekaj i podsmaż, a następnie dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO oraz połowę posiekanej kolendry. Lekko przesmaż i dopraw sokiem z jednej limonki, łyżką cukru, solą, pieprzem i ewentualnie kminem rzymskim. Masę wystudź. W osobnej misce wymieszaj drobno posiekane awokado, sok z limonki, cukier, resztę kolendry, szczypiorek i sól. Do tacosów nałóż po dwie łyżki hummusowej masy i sałatkę z awokado.
Sprawdź podobne przepisy
