Mini tartaletki z cukinią, pomidorkami i orzechami włoskimi
Danie bez mięsa
Składniki |
|
| Koprusy do tarty, wytrawny | |
|
Średnia cukinia |
1 szt |
| Mini pomidorki |
20 szt |
| Koperek |
|
| Różowy pieprz |
|
| Orzech włoski (drobno posiekany) |
|
| Zalewa Royal: | |
| Jajka | 200 g |
| Śmietana kremówka 36% | 200 ml |
| Mleko 3,2% | 100 ml |
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami | 250 g |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami
Technika wykonania
Zalewa Royal:
Upewnij się, że wszystkie składniki są w temperaturze pokojowej. To zapewni równomierne połączenie i uniknie zważenia masy. W dużej misce rozbij jajka i ubij je widelcem lub trzepaczką, aż będą jednolite. Dodaj śmietanę kremówkę i mleko do jajek i dokładnie wymieszaj, aż masa będzie jednolita i gładka. Do masy dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i dokładnie wymieszaj. W razie konieczności dodaj sól, pieprz i zioła. Mieszaj, aż przyprawy dobrze się rozprowadzą w zalewie.
Wykończenie:
Do gotowych wytrawnych korpusów włóż wszystkie składniki (zadbaj, aby nie wystawały ponad korpus). Nagrzej piec do 180°C. Zalej formy zalewą do zapiekania tuż przed włożeniem ich do pieca. Piecz przez 12-15 minut. Posyp koperkiem i różowym pieprzem.
Sprawdź podobne przepisy
