Nadzienie z pastą z suszonych pomidorów i serem Feta

Danie bez mięsa
| Składniki | |
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną | 150 g | 
| Ser Feta | 150 g | 
| Twaróg (półtłusty lub tłusty) | 100 g | 
| Czosnek | 10 g | 
| Olej rzepakowy TopQ | |
| Sól, pieprz | do smaku | 

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną
 
			Technika wykonania
Ser Feta pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. W misce wymieszaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO z pokruszonym serem Feta i twarogiem oraz czosnkiem. Delikatnie połącz składniki, aby zachować kawałki sera Feta. Dopraw solą i pieprzem (pamiętaj, że ser feta jest już słony). Przełóż nadzienie do miseczki i odstaw do lodówki na 30 minut, aby się schłodziło i stężało.
Wskazówki
• Możesz dodać do nadzienia oliwki (50g, pokrojone w plasterki) lub kapary (20g) dla bardziej intensywnego smaku.
Sprawdź podobne przepisy
