Śmietankowe nadzienie z kurczakiem i hummusem

Danie bez mięsa
| Składniki | |
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną | 150 g | 
| Szpinak (mrożony, rozmrożony i odciśnięty) | 200 g | 
| Ser Ricotta | 200 g | 
| Czosnek | 10 g | 
| Olej rzepakowy TopQ | |
| Sól, pieprz, gałka muszkatołowa | do smaku | 

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną
 
			Technika wykonania
Na patelni podsmaż szpinak z odrobiną oleju przez 2–3 minuty i czosnkiem, aby odparować resztę wilgoci. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i Ricottę. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Przełóż nadzienie do miseczki i odstaw do lodówki na 30 minut, aby stężało.
Sprawdź podobne przepisy
