Szakszuka z jajkami molete na paście z humusem
Czas pieczenia:
–
–
Czas przygotowania:
–
–
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
4
Danie bez mięsa
Składniki |
|
| Passata pomidorowa | 400 ml |
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika | 200 g |
| Jajka | 4 szt |
| Ulubione przyprawy (garam masala, kmin rzymski, papryka wędzona) | 1 łyżka |
| Bazylia świeża | 4 g |
|
Mięta |
25 g |
| Kolendra | 25 g |
| Sól, pieprz | |
| Olej rzepakowy TopQ | do smaku |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika
Technika wykonania
Na dużej patelni podgrzej passatę, dopraw przyprawami, solą i pieprzem, dodaj olej i pocięte grubo świeże zioła. Całość wymieszaj z pastą warzywną Wawrzyniec PRO. Wbij do środka delikatnie jajka i przykryj pokrywką. Podawaj, gdy jajka będą ścięte.
Sprawdź podobne przepisy
