Szakszuka z jajkami molete na paście z humusem
Czas pieczenia:
–
			–
Czas przygotowania:
–
			–
Poziom trudności:
–
			–
Porcje:
4

Danie bez mięsa
| Składniki | |
| Passata pomidorowa | 400 ml | 
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika | 200 g | 
| Jajka | 4 szt | 
| Ulubione przyprawy (garam masala, kmin rzymski, papryka wędzona) | 1 łyżka | 
| Bazylia świeża | 4 g | 
| Mięta | 25 g | 
| Kolendra | 25 g | 
| Sól, pieprz | |
| Olej rzepakowy TopQ | do smaku | 

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika
 
			Technika wykonania
Na dużej patelni podgrzej passatę, dopraw przyprawami, solą i pieprzem, dodaj olej i pocięte grubo świeże zioła. Całość wymieszaj z pastą warzywną Wawrzyniec PRO. Wbij do środka delikatnie jajka i przykryj pokrywką. Podawaj, gdy jajka będą ścięte.
Sprawdź podobne przepisy
