Pasztet – Gryczak z pastą ze słodką cebulką i pomidorami oraz orzechami włoskimi
Czas pieczenia:
–
			–
Czas przygotowania:
–
			–
Poziom trudności:
–
			–
Porcje:
1 foremka pasztetu

Danie bez mięsa
| Składniki | |
| Kasza gryczana niepalona (ugotowana) | 300 g | 
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami | 200 g | 
| Jajka | 2 szt | 
| Orzechy włoskie (posiekane) | 1 garść | 
| Bułka tarta | |
| Mini sałata rzymska | 2 szt | 
| Dressing | |
| Sok z cytryny | 1 łyżka | 
| Musztarda dijon | 1 łyżka | 
| Miód lipowy | 1 łyżka | 
| Olej rzepakowy TopQ | 200 ml | 

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami
 
			Technika wykonania
Ugotowaną kaszę wymieszaj z jajkami, pastą warzywną Wawrzyniec PRO i orzechami. Nagrzej piec do 170°C. Foremkę wysmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą i włóż do środka masę. Piecz około 20-25 minut. Podawaj z dressingiem z miodu, musztardy, cytryny i oleju. Układaj plastry na liściach sałaty rzymskiej.
Sprawdź podobne przepisy
