Risotto grzybowe z pastą z pieczarką i borowikiem
Czas pieczenia:
–
–
Czas przygotowania:
–
–
Poziom trudności:
–
–
Porcje:
4

Danie wegańskie
Składniki |
|
Ryż carneroli | 400 g |
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 200 g |
Bulion warzywny | 1000 ml |
Eleplant | 100 g |
Wegański ser lub aktywne płatki drożdżowe | 100 gr / 30 g |
Białe wino |
odrobina |
Sól | |
Olej rzepakowy TopQ | |
Bulion wegański | |
Seler, marchew, pietruszka, por, cebula, seler naciowy | 300 g |
Olej rzepakowy TopQ | |
Lubczyk | |
Czosnek | 4 ząbki |
Ziele angielskie | |
Liść laurowy | |
Sól, pieprz | do smaku |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania
Ryż upraż na oleju, dopraw solą, zahartuj winem i nasącz stopniowo gorącym bulionem. Gdy ryż jest już al dente, dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i całość wymieszaj. Ściągnij z ognia i emulguj zimnym Eleplantem i serem. Podawaj gorące.
Bulion wegański
Warzywa korzeniowe obierz, pokrój, skrop olejem i upiecz na złoty kolor. Przełóż do garnka, dodaj czosnek, ziele angielskie, liść laurowy i 3 litry wody. Redukuj do 1 litra. Dopraw solą i pieprzem.
Sprawdź podobne przepisy