Nadzienie z pastą z pieczarek, kurczakiem i koperkiem

Danie z mięsem

Składniki

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym 150 g

Pierś z kurczaka

200 g

Cebula (drobno posiekana)

100 g

Olej rzepakowy TopQ

30 ml

Świeży koperek (posiekany)

10 g

Sól, pieprz, papryka słodka

do smaku

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania

Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż do zeszklenia. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka i podsmaż na złotawy kolor. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Na koniec wrzuć pokrojony koperek. Przełóż nadzienie do miseczki i odstaw do lodówki na 30 minut, aby stężało.

 

Sprawdź podobne przepisy