Nadzienie z pastą z pieczarek, serem żółtym i boczkiem
Danie bez mięsa
Składniki |
|
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 150 g |
|
Boczek wędzony (pokrojony w drobną kostkę) |
100 g |
|
Ser żółty (starty na tarce) |
100 g |
|
Cebula (drobno posiekana) |
100 g |
|
Olej rzepakowy TopQ |
2 łyżki |
|
Sól, pieprz, papryka wędzona |
do smaku |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym
Technika wykonania
Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż do zeszklenia. Dodaj boczek i smaż, aż się zrumieni. Dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i podgrzewając wymieszaj na jednolitą masę. Dopraw solą, pieprzem i papryką wędzoną. Ostudź. Wymieszaj nadzienie ze startym żółtym serem. Przełóż nadzienie do miseczki i odstaw do lodówki na 30 minut, aby stężało.
Sprawdź podobne przepisy
