Tarta z kozim serem, gruszką i szparagami
Danie bez mięsa
Składniki |
|
| Koprus do tarty, wytrawny | 1 szt |
|
Kozi ser |
200 g |
|
Gruszka z syropu |
1 szt |
| Świeże zielone szparagi |
8 szt |
| Mini pomidorki |
10 szt |
| Koperek |
|
| Różowy pieprz |
|
|
Orzech włoski (drobno posiekany) |
|
| Zalewa Royal: | |
| Jajka | 200 g |
| Śmietana kremówka 36% | 200 ml |
| Mleko 3,2% | 100 ml |
| Pasta warzywnej Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami | 250 g |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami
Technika wykonania
Zalewa Royal:
Upewnij się, że wszystkie składniki są w temperaturze pokojowej. To zapewni równomierne połączenie i uniknie zważenia masy. W dużej misce rozbij jajka i ubij je widelcem lub trzepaczką, aż będą jednolite. Dodaj śmietanę kremówkę i mleko do jajek i dokładnie wymieszaj, aż masa będzie jednolita i gładka. Do masy dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i dokładnie wymieszaj. W razie konieczności dodaj sól, pieprz i zioła. Mieszaj, aż przyprawy dobrze się rozprowadzą w zalewie.
Wykończenie:
Do gotowego wytrawnego korpusu włóż wszystkie składniki (zadbaj, aby nie wystawały ponad korpus). Nagrzej piec do 180°C. Zalej formę zalewą do zapiekania tuż przed włożeniem do pieca. Piecz przez 12-15 minut. Posyp koperkiem i różowym pieprzem.
Sprawdź podobne przepisy
