Quiche z serem pleśniowym, szparagami i tuńczykiem

Danie z ryby
Składniki |
|
Koprus do tarty, wytrawny | 1 szt |
Złoty ser pleśniowy |
1 szt |
Puszka tuńczyka w sosie własnym (odsączony) |
1 szt |
Świeże zielone szparagi |
8 szt |
Mini pomidorki |
15 szt |
Płatki migdałowe |
|
Zalewa Royal: | |
Jajka | 200 g |
Śmietana kremówka 36% | 200 ml |
Mleko 3,2% | 100 ml |
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami | 250 g |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Technika wykonania
Zalewa Royal:
Upewnij się, że wszystkie składniki są w temperaturze pokojowej. To zapewni równomierne połączenie i uniknie zważenia masy. W dużej misce rozbij jajka i ubij je widelcem lub trzepaczką, aż będą jednolite. Dodaj śmietanę kremówkę i mleko do jajek i dokładnie wymieszaj, aż masa będzie jednolita i gładka. Do masy dodaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO i dokładnie wymieszaj. W razie konieczności dodaj sól, pieprz i zioła. Mieszaj, aż przyprawy dobrze się rozprowadzą w zalewie.
Wykończenie:
Do gotowego wytrawnego korpusu włóż wszystkie składniki (zadbaj, aby nie wystawały ponad korpus). Nagrzej piec do 180°C. Zalej formę zalewą do zapiekania tuż przed włożeniem do pieca. Piecz przez 12-15 minut. Posyp płatkami migdałów.
Sprawdź podobne przepisy