Sandwich z salami i serem Hochland Cremette

Danie bez mięsa

Składniki

Bułka pszenna na zakwasie 1 sztuka ok.100 g
Wawrzyniec PRO pieczarka i borowik szlachetny 30 g
Cremette Hochland 20 g
Sałata karbowana lub rzymska / lodowa 14 g
Salami pepperoni lub spianatta piccante / roślinny zamiennik mięsa 20 g
Papryka żółta 20 g
Majonez 14 g
opcjonalnie jalapeno marynowane 10 g
opcjonalnie ser cheddar topiony 12 g

Wawrzyniec pieczarka i borowik

TECHNIKA WYKONANIA

Kanapka składa się z bułki pszennej, np. ciabatty lub bułki w stylu rustykalnym.

Bułkę przekrój w poprzek w połowie jej wysokości; ze środka wydrąż część miąższu – około 20 gramów. Pastę Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym połącz z serkiem Cremette Hochland. Otrzymanym kremem posmaruj dolną część bułki – 50 gramów. Następnie ułóż porwane liście sałaty – 14 gramów; cienko pokrojone plastry salami, czy roślinnego zamiennika mięsa – 20 gramów; cienko pokrojoną w słupki paprykę – 20 gramów. Górę bułki posmaruj majonezem – 14 gramów.

Opcjonalnie: do kanapki warto dodać – marynowane plastry jalapeno – 10 gramów oraz plaster sera topionego Cheddar przekrojony na dwie połowy – 2 x 6 gramów. W wersji wegetariańskiej możesz użyć roślinnych zamienników, takich jak np. fileciki z białka roślinnego.

Kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę. Prezentowana kanapka świetnie nadaje się do serwowania na ciepło po uprzednim podgrzaniu w opiekaczu do momentu lekkiego roztopienia sera.

Sprawdź podobne przepisy