Sandwich z salami i serem Hochland Cremette

Danie bez mięsa
Składniki |
|
Bułka pszenna na zakwasie | 1 sztuka ok.100 g |
Wawrzyniec PRO pieczarka i borowik szlachetny | 30 g |
Cremette Hochland | 20 g |
Sałata karbowana lub rzymska / lodowa | 14 g |
Salami pepperoni lub spianatta piccante / roślinny zamiennik mięsa | 20 g |
Papryka żółta | 20 g |
Majonez | 14 g |
opcjonalnie jalapeno marynowane | 10 g |
opcjonalnie ser cheddar topiony | 12 g |

Wawrzyniec pieczarka i borowik

TECHNIKA WYKONANIA
Kanapka składa się z bułki pszennej, np. ciabatty lub bułki w stylu rustykalnym.
Bułkę przekrój w poprzek w połowie jej wysokości; ze środka wydrąż część miąższu – około 20 gramów. Pastę Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym połącz z serkiem Cremette Hochland. Otrzymanym kremem posmaruj dolną część bułki – 50 gramów. Następnie ułóż porwane liście sałaty – 14 gramów; cienko pokrojone plastry salami, czy roślinnego zamiennika mięsa – 20 gramów; cienko pokrojoną w słupki paprykę – 20 gramów. Górę bułki posmaruj majonezem – 14 gramów.
Opcjonalnie: do kanapki warto dodać – marynowane plastry jalapeno – 10 gramów oraz plaster sera topionego Cheddar przekrojony na dwie połowy – 2 x 6 gramów. W wersji wegetariańskiej możesz użyć roślinnych zamienników, takich jak np. fileciki z białka roślinnego.
Kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę. Prezentowana kanapka świetnie nadaje się do serwowania na ciepło po uprzednim podgrzaniu w opiekaczu do momentu lekkiego roztopienia sera.
Sprawdź podobne przepisy