Croissant z szynką dojrzewającą i serem typu Camembert

Danie z mięsem
Składniki |
|
Croissant | 1 sztuka ok. 56 g |
Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 16 g |
Szynka dojrzewająca np. Prosciutto / Szwarcwaldzka | 24 g ok. 2 plastry |
Rukola lub szpinak | 6 g |
Ser Camembert | 14 g |
Karmelizowana czerwona cebulka | 8 g |
Karmelizowana czerwona cebulka | |
Czerwona cebula | 8 g |
Olej rzepakowy TopQ | 1 g |
Ocet czerwony winny | 4 g |
Cukier trzcinowy | 1 g | szczypta |
Sól | szczypta |
Pieprz czarny (świeżo mielony) | do smaku |

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Technika wykonania
Kanapkę przygotuj na maślanym croissancie. Przygotuj karmelizowaną cebulę – pokrój czerwoną cebulę w piórka; podsmaż 5 minut na patelni. Do cebuli dodaj ocet, cukier; odparuj do momentu wyraźnego zgęstnienia. Dopraw solą i pieprzem. Plastry szynki (2x12g) posmaruj pastą warzywną Wawrzyniec PRO (2x8g) i zwiń w rulon. Croissanta przekrój w połowie wysokości. Na spodzie ułóż rukolę lub szpinak (6g), następnie przygotowaną szynkę z pastą. Na szczycie dodaj plaster sera Camembert (14g) oraz wystudzoną konfiturę z cebuli (8g).
Wskazówki:
- Kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę.
Sprawdź podobne przepisy