Croissant z szynką dojrzewającą i serem typu Camembert

Danie z mięsem
| Składniki | |
| Croissant | 1 sztuka ok. 56 g | 
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym | 16 g | 
| Szynka dojrzewająca np. Prosciutto / Szwarcwaldzka | 24 g ok. 2 plastry | 
| Rukola lub szpinak | 6 g | 
| Ser Camembert | 14 g | 
| Karmelizowana czerwona cebulka | 8 g | 
| Karmelizowana czerwona cebulka | |
| Czerwona cebula | 8 g | 
| Olej rzepakowy TopQ | 1 g | 
| Ocet czerwony winny | 4 g | 
| Cukier trzcinowy | 1 g | szczypta | 
| Sól | szczypta | 
| Pieprz czarny (świeżo mielony) | do smaku | 

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO z pieczarką i borowikiem szlachetnym
 
			Technika wykonania
Kanapkę przygotuj na maślanym croissancie. Przygotuj karmelizowaną cebulę – pokrój czerwoną cebulę w piórka; podsmaż 5 minut na patelni. Do cebuli dodaj ocet, cukier; odparuj do momentu wyraźnego zgęstnienia. Dopraw solą i pieprzem. Plastry szynki (2x12g) posmaruj pastą warzywną Wawrzyniec PRO (2x8g) i zwiń w rulon. Croissanta przekrój w połowie wysokości. Na spodzie ułóż rukolę lub szpinak (6g), następnie przygotowaną szynkę z pastą. Na szczycie dodaj plaster sera Camembert (14g) oraz wystudzoną konfiturę z cebuli (8g).
Wskazówki:
- Kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę.
Sprawdź podobne przepisy
