Kanapka z pasztetem
Składniki |
|
Chleb pszenny na zakwasie | 4 kromki ok.120 g |
Wawrzyniec PRO słodka cebulka i suszone pomidory | 60 g |
Ogórek kiszony | 30 g |
Sałata karbowana | 10 g |
Pasztet mięsny lub warzywny | 60 g |
Musztarda francuska / Musztarda miodowa | 20 g |
opcjonalnie czerwona cebula | 8 g |

Wawrzyniec słodka cebulka i suszone pomidory

TECHNIKA WYKONANIA
Kanapka składa się z 4 kromek chleba pszennego na zakwasie.
Pieczywo pokrój na kromki o grubości 12,5 mm.
Dwie dolne kromki posmaruj pastą warzywną Wawrzyniec PRO ze słodka cebulka i suszonymi pomidorami – 2 x 30 gramów.
Ogórka kiszonego odsącz z zalewy na ręczniku papierowym, odetnij końce, a następnie pokrój w ćwiartki lub szóstki; ułóż na paście – 2 x 15 gramów.
Kolejno ułóż po liściu sałaty karbowanej – 2 x 5 gramów.
Dobrze schłodzony pasztet pokrój w cztery cienkie plastry; ułóż po dwa plastry na liściach sałaty – 4 x 15 gramów.
Górne kromki pieczywa posmaruj wybraną musztardą np. francuską – 2 x 10 gramów.
Opcjonalnie: do kanapki możesz dodać piórka czerwonej cebuli – 2 x 4 gramy.
Kanapka może występować jako zestaw dwóch kanapek lub jako rozdzielne indeksy.
Sposób zapakowania: kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę.
Sprawdź podobne przepisy