Kanapka z pasztetem

Składniki

Chleb pszenny na zakwasie 4 kromki ok.120 g
Wawrzyniec PRO słodka cebulka i suszone pomidory 60 g
Ogórek kiszony 30 g
Sałata karbowana 10 g
Pasztet mięsny lub warzywny 60 g
Musztarda francuska / Musztarda miodowa 20 g
opcjonalnie czerwona cebula 8 g

Wawrzyniec słodka cebulka i suszone pomidory

TECHNIKA WYKONANIA

Kanapka składa się z 4 kromek chleba pszennego na zakwasie.

Pieczywo pokrój na kromki o grubości 12,5 mm.

Dwie dolne kromki posmaruj pastą warzywną Wawrzyniec PRO ze słodka cebulka i suszonymi pomidorami – 2 x 30 gramów.

Ogórka kiszonego odsącz z zalewy na ręczniku papierowym, odetnij końce, a następnie pokrój w ćwiartki lub szóstki; ułóż na paście – 2 x 15 gramów.

Kolejno ułóż po liściu sałaty karbowanej – 2 x 5 gramów.

Dobrze schłodzony pasztet pokrój w cztery cienkie plastry; ułóż po dwa plastry na liściach sałaty – 4 x 15 gramów. 

Górne kromki pieczywa posmaruj wybraną musztardą np. francuską – 2 x 10 gramów.

Opcjonalnie: do kanapki możesz dodać piórka czerwonej cebuli – 2 x 4 gramy.

Kanapka może występować jako zestaw dwóch kanapek lub jako rozdzielne indeksy.

Sposób zapakowania: kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę.

Sprawdź podobne przepisy