Kanapka z serem typu radamer i świeżym ogórkiem

Danie bez mięsa

Składniki

Chleb pszenno-żytni 2 kromki ok.115 g
Wawrzyniec PRO suszone pomidory z żurawiną 70 g
Ser Radamer 40 g
Sól szczypta
Ogórek zielony 40 g
Oliwa z czosnkiem i chilli 6 g
Koperek świeży 4 g

Wawrzyniec suszone pomidory z żurawiną

TECHNIKA WYKONANIA

Kanapka składa się z 2 kromek chleba pszenno-żytniego na zakwasie.

Pieczywo pokrój na kromki o grubości 14 mm. Dolną kromkę posmaruj pastą Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną – 60 gramów. Na paście ułóż plastry sera Radamera – 40 gramów i oprósz szczyptą soli. Ogórka pokrój, za pomocą mandoliny lub obieraczki do warzyw na cienkie wstążki; ułóż je na serze – 36 gramów (wliczona strata). Ogórka skrop oliwą smakową i ułóż kilka gałązek świeżego koperku. Górną kromkę posmaruj pastą Wawrzyniec PRO – 10 gramów i złóż kanapkę.

Kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę. Kanapkę możesz podać na ciepło podgrzewając ją (bez ogórka) w opiekaczu/na patelni grillowej; następnie dodając świeże dodatki.

Sprawdź podobne przepisy