Kanapka z serem typu radamer i świeżym ogórkiem

Danie bez mięsa
Składniki |
|
Chleb pszenno-żytni | 2 kromki ok.115 g |
Wawrzyniec PRO suszone pomidory z żurawiną | 70 g |
Ser Radamer | 40 g |
Sól | szczypta |
Ogórek zielony | 40 g |
Oliwa z czosnkiem i chilli | 6 g |
Koperek świeży | 4 g |

Wawrzyniec suszone pomidory z żurawiną

TECHNIKA WYKONANIA
Kanapka składa się z 2 kromek chleba pszenno-żytniego na zakwasie.
Pieczywo pokrój na kromki o grubości 14 mm. Dolną kromkę posmaruj pastą Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną – 60 gramów. Na paście ułóż plastry sera Radamera – 40 gramów i oprósz szczyptą soli. Ogórka pokrój, za pomocą mandoliny lub obieraczki do warzyw na cienkie wstążki; ułóż je na serze – 36 gramów (wliczona strata). Ogórka skrop oliwą smakową i ułóż kilka gałązek świeżego koperku. Górną kromkę posmaruj pastą Wawrzyniec PRO – 10 gramów i złóż kanapkę.
Kanapkę możesz opakować w banderolę lub papierową kieszonkę. Kanapkę możesz podać na ciepło podgrzewając ją (bez ogórka) w opiekaczu/na patelni grillowej; następnie dodając świeże dodatki.
Sprawdź podobne przepisy