Grissini

Danie wegańskie
Receptura |
|
Składniki | |
Mąka pszenna typ 750 | 350 g |
Letnia woda | 180 g |
Sól | 10 g |
Drożdże świeże | 10 g |
Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami lub Wawrzyniec PRO z suszonymi pomidorami i żurawiną | 100 g |
Do wykończenia | |
Woda i gruba sól |

Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Technika wykonania
Odważ kęsy ciasta po 90 g. Rozwałkuj na prostokąciki, nałóż po 30 g farszu, zwiń ciasno rulon. Posmaruj jajkiem rozbełtanym w mleku, posyp sezamem białym i czarnym.
Wyroby przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Odpiekaj w temp 180℃ na złoty kolor przez około 18-20 minut.
Sprawdź podobne przepisy