Pasztet wegański

Danie wegańskie
Receptura |
|
Składniki | |
Wawrzyniec PRO z suszonych pomidorów i żurawiny | 1000 g |
Wawrzyniec PRO Pasta hummus z pestkami dyni i słonecznika | 200 g |
Wawrzyniec PRO ze słodkiej cebulki i suszonych pomidorów | 300 g |
Suszona żurawina | 100 g |
Opcjonalnie | |
Drobno posiekane orzechy włoskie | 100 g |

Wawrzyniec PRO z suszonych pomidorów i żurawiny

Technika wykonania
Wymieszaj wszystkie pasty i suszoną żurawinę. Przełóż masę do foremek. Piecz w temperaturze 120°C z otwartym kominem lub w piecu konwekcyjno-parowym (0% wilgotności, 130°C, 1 godzina). Wystudź i dociśnij. Podawaj z sałatami i winegretem.
Sprawdź podobne przepisy