Faszerowane warzywa z nadzieniem ze słodkiej cebulki i szpinakiem
Czas pieczenia:
ok. 30 minut
Czas przygotowania:
ok. 40 minut
Poziom trudności:
–
			–
Porcje:
5

Danie wegańskie
| Składniki | |
| Cukinia | 2 szt | 
| Bakłażan | 1 szt | 
| Czerwona papryka | 2 szt | 
| Nadzienie do warzyw | |
| Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami | 1000 g | 
| Czosnek, szczypiorek, pietruszka | ilość wg uznania | 
| Szpinak | 100 g | 

Pasta warzywna Wawrzyniec PRO ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami
 
			Technika wykonania
Wymieszaj pastę warzywną Wawrzyniec PRO z czosnkiem, szczypiorkiem, pietruszką i szpinakiem. Nafaszeruj wydrążone warzywa (cukinię, bakłażana, paprykę) lub zawiń farsz w plastry cukinii/bakłażana, tworząc roladki. Zapiekaj w temperaturze 140°C przez 30 minut.
Sprawdź podobne przepisy
